We kregen advies op maat en niet advies volgens de precieze letters van de wet

Toen ik vorig jaar zwanger raakte nam mijn schoonzus mij mee naar een van de inloopspreekuren van Janny en Paulien. Ik merkte direct dat er een hele vertrouwelijke, supportieve en persoonlijke sfeer heerste. Daarop hebben mijn man en ik besloten met Janny en Paulien in zee te gaan. Een keus waar ik tot op de dag van vandaag heel erg blij mee ben!
De intake met Janny was meer gezellig dan dat ik het gevoel had dat we een vragenlijst aan het afwerken waren. Ook toen kon ik al terecht met al mijn vragen. Ik had, doordat ik zelf de nodige medische kennis heb geen behoefte aan een zwangerschapscursus, maar wilde me wel goed voorbereiden op de bevalling en het opvangen van weeën. Janny deed de gouden suggestie van zwangerschaps Yoga bij Marianne Nicolai, een down to earth vrouw die weet waar ze over praat. Hierdoor is mijn bevalling een stuk beter te verdragen geweest.

De bevalling zelf was in het ziekenhuis dus de begeleiding hierbij kan ik niets over zeggen. Wel over de kraamweek. Na een lange lange bevalling waren we kapot toen we eenmaal thuis waren. Niet veel later was Malou er ook. Malou heeft ons door de kraamweek heen getrokken. Ze heeft geweldig hard gewerkt, niets was haar te min, van even naar de winkel tot … alles werd aangepakt. Ze heeft ons in de kraamweek vertrouwd gemaakt met de zorg voor onze lieve kleine Lotte. Ik voelde me echt klaar om het alleen te doen. En kraamtranen… die heb ik niet gehad! Dankzij de liefde volle en kundige begeleiding van Malou, een kraamverzorgster met talent! Elke dag als ze weg ging waarschuwde ze me voor eventuele dingen die konden gebeuren. En hoe ze het wist dat weet ik niet, maar elke keer gebeurde het ook, alleen nu was ik er gelukkig op voorbereid. We kregen advies op maat en niet advies volgens de precieze letters van de wet. Ook zijn wij door haar en onze verloskundige Katja en Jaqueline super begeleid bij het opstarten van de borstvoeding, wat nu nog steeds super goed gaat! Tijdens de kraamweek had ik heel veel last van stuwing, nog geen uur later stond Janny al op de stoep met een kolf om mij te redden. Na de kraamweek had ik een borstontsteking, de kolf was alleen alweer ingeleverd, alleen onze reddende engel stond direct weer op de stoep met een kolf. Toen ik een week later last had van tepelkloven heb ik wederom goede adviezen van Janny gekregen.
De kraamweek is inmiddels alweer 11 weken geleden, maar ik kijk er nog met heel veel plezier op terug. Ook nu ga ik nog regelmatig met mijn dochter langs het spreekuurtje om even te wegen en om even te horen hoe het gaat. Ik word nog altijd met een warme groet ontvangen.

Veel liefs en bedankt voor alle goede zorg tot nu toe!
Raymond, Karin en Lotte