Professioneel, gezellig, harde werker, en doorpakker zo kunnen wij Cindy omschrijven

Hoera, een positieve zwangerschapstest….daar waren we blij mee.
Van alles moesten we regelen dus ook kraamzorg.
Tja, wie of wat kies je dan? Door goede, positieve ervaringen van vrienden van kwamen we terecht bij Janny en Paulien. Moeder overste Janny kwam bij ons voor een intake gesprek en er was een gelijk een klik. Een kundige vrouw en no-nonsens.

Toen was het zover maandag 30 maart begonnen de weeën en ik appte met Janny dat het begonnen was, dit verzoek hadden we gekregen zodat ze er rekening mee konden houden.

Dinsdag morgen om 01:43 uur is onze dochter Benthe geboren. Helaas voor de dames Jill en Cindy waren ze te laat om de geboorte mee te maken. De oorzaak hiervan was de (te) late berichtgeving van de verloskundige en het barre weer. Toch hebben de dames fijne begeleiding gegeven de eerste uurtjes.
Totdat Jill zei: “ Nou ga maar lekker slapen we komen morgen om 10:00 uur terug” .
Goede genade dachten wij, dat is over 6 uur pas!!!

Het is goed gekomen, de volgende ochtend om 10:00 uur kwam Cindy binnen gewandeld. Heerlijk relaxed, gelukkig maar want dat waren wij niet omdat Benthe nogal “ rochelde”. Cindy pakte haar op en verloste Benthe van haar slijm.

Professioneel, gezellig, harde werker, en doorpakker zo kunnen wij Cindy omschrijven. Alles leerde ze ons wassen, aankleden, in bad doen en ga zo maar door. Het voelde vertrouwd, en alles konden we aan Cindy vragen, zij had een antwoord en kon ons gerust stellen. Een doorpakker is ze ook want toen Benthe niet goed dronk aan de borst, heeft Cindy direct Janny gebeld voor hulp want “ we” wisten niet meer wat te doen. En daar is dan Janny, rots in de branding, binnen 2 uur stond ze op de stoep. Pakte Benthe op, en zei: “oh ik zie het al”. Benthe gebruikt haar tongetje niet goed, maar dit is op te lossen. Met een paar praktische tips konden we weer verder.

Naast alle adviezen rondom Benthe, was er ook tijd voor een lolletje. Tijdens een van onze gezellige lunches, vertelde Cindy dat ze nog nooit op een tractor had gereden, dat leek haar nog wel wat.
Bastiaan moest in de kraamweek weer aan het werk en tussen de middag kwam hij thuis op een tractor. “Wat doet hij nou” zei Cindy, “ Kan dit zomaar met een tractor de wijk in rijden?” …haha.. Ja Cindy dat kan hier allemaal. Zo heeft ze samen met Bastiaan een rondje op een tractor gereden.

Al met al was het erg fijn om zulke betrokken en professionele hulp om ons heen te hebben. De eerste dagen hebben we Cindy wel gemist (zelf koffie zetten, schoonmaken, stofzuigen hihi), elke keer vanuit ons bed keken we of er ook een witte Mini Cooper aankwam, maar nee… We zijn nu 5 weken verder. Nog altijd kunnen we om raad vragen door middel van een Whats Appje of door een bezoek aan het inloopspreekuur.

cindy_op_tractor

Vooral de betrokkenheid van Kraamzorg Janny en Paulien, ook na de kraamweek maken het uniek en DE reden dat we het bij anderen zullen aanbevelen.
Cindy en Janny bedankt voor jullie hulp!!

Liefs Bastiaan, Marianne en Benthe.