Ervaring lipband en tongriem problematiek

Graag willen wij ook onze ervaringen delen met de kraamzorg van Janny en Paulien. Zowel de kraamweek als de vrijblijvende nazorg zijn ons erg goed bevallen. De eerste weken verliep de groei van onze dochter wat moeizaam en ik had twijfels over de borstvoeding die ik gaf. Met deze twijfels en vol met vragen bezocht ik het inloopspreekuurtje bij Janny en Paulien. Tijdens dit spreekuur viel het Janny op dat het lipbandje en het tongriempje van onze dochter behoorlijk strak zaten, waardoor drinken zeer waarschijnlijk moeizaam ging. Janny wilde ons daarom doorverwijzen naar Groningen om daar onze dochter te laten klieven.
Diezelfde week konden wij met onze dochter terecht in Groningen. Ik vroeg de arts daar of een behandeling noodzakelijk was. De arts bevestigde wat Janny had opgemerkt. Met een strak lipbandje is het mogelijk dat onze dochter een spleetje tussen haar voortanden zou kunnen krijgen en de kans is groot dat het de spraak zou bemoeilijken straks. Wij hebben er daarom voor gekozen om de behandeling te laten uitvoeren.
Ik merkte direct verschil tijdens het drinken na de behandeling. Onze dochter dronk rustiger en beter. Het mooie was dat ze de weken na het klieven ineens ook veel beter groeide en ’s middags haar voeding niet meer oversloeg. Voor ons en onze dochter was het dus een wereld van verschil.
Wij zijn Janny dan ook zeer dankbaar voor haar advies! Door haar oplettende houding heeft onze dochter een goede start gehad en groeit ze nu goed.

Miranda en Mark